До каде доставуваме?

Достава се нуди во рамки на Република Македонија. Истата ќе ка извршува доставувачот Нова Пошта (http://www.novaposta.mk).

Колку чини доставата?

За нарачки над 1000 мкд од еден прозиводител доставата е бесплатна, додека за нарачки под 1000 мкд од производител за достава се плаќа 100 мкд од пратка.

Очекувано време на испорака на направена нарачка?

ПРВА ЗОНА ЗА ДОСТАВА¹
Испорака следниот работен ден.

ВТОРА ЗОНА ЗА ДОСТАВА²
Во рок од 3 (три) работни дена се испорачуваат пратки по цена од Прва зона¹. Во Втора зона² со испорака следен работен ден важат цените од ценовникот односно 50% повисока цена од Прва зона¹

1. Прва зона опфаќа Скопје, Битола, Струмица, Куманово, Кочани, Штип, Тетово, Гостивар, Гевгелија, Кавадарци, Велес, Прилеп, Струга, Охрид, Кичево, Неготино, Свети Николе, Пробиштип, Кратово, Крива Паланка, Берово, Делчево, Пехчево, Виница, Радовиш, Македонска Каменица (градови без села освен наведените градови од Втора зона) ²

2. Сите останати населени места како и тешко достапни места (Демир Капија, Крушево, Дебар, Демир Хисар, Македонски Брод, Ресен, Росоман, Градско,Ново Село).

Враќање на повратен откуп следниот работен ден по испорака на пратката со повратен откуп.

Ценовникот е од времен карактер. НОВА ПОШТА го задржува правото да изврши промена на ценовникот. (Според општите услови на Нова Пошта)*

Што ќе се случи ако не сум во можност да ја примам доставата (направената нарачка)?

ДА СЕ НАПИШАТ ПОДАТОЦИ!